Как да го тълкувам това :като прекъснат кабел към сондата,прегрята или не работеща сонда?Преди тази грешка ми излизаше REGULATION OF LAMBDA PROBE а сега е HEATED LAMBDA PROBE .
Известие
Collapse
No announcement yet.
как да разбирам грешката: heated lambda probe
Collapse
X
-
не работи подгрева на сондата,дали от прекъснат кабел или изгорял подгрев ще разбереш само с проба. замери напрежението на кабелчетата за подгрева на сондата( ако е с четири кабела са тези два с еднакъв цвят) трябва да е колкото динамото зарежда. ако стига до тях напрежение и не виждаш нарушена изолация по кабелите,значи има шанс да е от сондата.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от forza_italia Покажи съобщениеВ превод от английски си означава "сгорещена,прегрята ламбда сонда “...... От тук нататък ти си решаваш какво и как да го правиш. Успех.
---------- Post added at 16:19 ---------- Previous post was at 16:16 ----------
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениене работи подгрева на сондата,дали от прекъснат кабел или изгорял подгрев ще разбереш само с проба. замери напрежението на кабелчетата за подгрева на сондата( ако е с четири кабела са тези два с еднакъв цвят) трябва да е колкото динамото зарежда. ако стига до тях напрежение и не виждаш нарушена изолация по кабелите,значи има шанс да е от сондата.Alfa Romeo 155 1.7 TS
Comment
-
Днес ми остана време да замеря сондата и се разбра,че не стига никакъв ток до подгрева.Откачих буксата,кабелите които отиват към ламбдата показват 6.1 ома,а на другата част от буксата 0волта и това мерене беше на загрят и работещ двигател/не знам дали е от значение/.
От къде идва захранването на подгрева,има ли предпазител или нещо друго за да търся къде се крие проблема?Alfa Romeo 155 1.7 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от beili Покажи съобщениеДнес ми остана време да замеря сондата и се разбра,че не стига никакъв ток до подгрева.Откачих буксата,кабелите които отиват към ламбдата показват 6.1 ома,а на другата част от буксата 0волта и това мерене беше на загрят и работещ двигател/не знам дали е от значение/.
От къде идва захранването на подгрева,има ли предпазител или нещо друго за да търся къде се крие проблема?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
-
Eдното е за фазите на бобините,или нещо такова,като го извадиш- няма палене/става добре за прекъсване на запалването/, второто е за бензиновата помпа, като го извадиш колата припалва с остатъчното гориво и гасне, третото е подгрева на сондата, като го извадиш -нищо не се случва/най много да светне чека/. Ако ти е по-лесно може да го направиш и с бушоните.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеEдното е за фазите на бобините,или нещо такова,като го извадиш- няма палене/става добре за прекъсване на запалването/, второто е за бензиновата помпа, като го извадиш колата припалва с остатъчното гориво и гасне, третото е подгрева на сондата, като го извадиш -нищо не се случва/най много да светне чека/. Ако ти е по-лесно може да го направиш и с бушоните.
Вече разбрах,че проблема ми е в релето за подгрева.Намират ли се лесно тези релета,има ли нещо по-специфично в тях,за да знам какво да търся?Alfa Romeo 155 1.7 TS
Comment
-
1.7 - 3 релета(30А) и 3 бушона;
1.8 и 2.0 8V - 4 релета(30А) и 3 бушона;
Реле 1 - ЕКУ
Реле 2 - ЕКУ (дали някое от 2-те е за фази на бобини или други дивотии - не знам)
Реле 3 - бензинова помпа
Реле 4 - вариатор (Само при моторите с такъв, естествено)
Бушон 1 - безнинова помпа (7.5А)
Бушон 2 - ЕКУ(не знам)
Бушон 3 - Ламбда сонда(не знам)
П.С. На моята сонда грешката еREGULATION OF LAMBDA PROBELast edited by TRENDi; d.m.y г., 02:36.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщениеБушон 1 - безнинова помпа (7.5А)
Бушон 2 - ЕКУ(3А)
Бушон 3 - Ламбда сонда(15А)
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Ами предполагам (само предполагам), че е "ленива" вече сондата. Понеже моята като я купих я закачих на ВИЗА-та и здраво и играеха показанията, т.е. както си трябва. Не знам дали има и 15 хил. км колата с нея, но миналата седмица, когато пак я закачах, показанията и се меняха супер флегматично. Миливолтовете се движеха в много малки граници, за сметка на това бавно, не както преди - постоянно. Та, така, според мен поредния боклук на "Робърт", който съм си купил от нашите търгаши... Ако някой може по-точно да каже какво е, нека го напише в темата, за да се знае.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
колега има шанс ако си махал гарнета или катализатор това да бърка сондата,аз имах проблем след като изпразних катализатора сондата полудя в следствие накоето падна вървежа а разхода скочи.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
Comment